top of page
llops1.jpg
IMG_20230811_094128.jpg

Els llops eren tradicionalment la secció més jove de l’escoltisme. Actualment les seues edats estan compreses entre els 7 i els 10 anys. El seu marc simbòlic és El llibre de la Selva, de l’escriptor anglès Rudyard Kipling. Els xiquets i xiquetes es posen en la pell d’un llop de la selva del Seeonee i els scouters simbolitzen la resta dels coneguts personatges d’aquesta història: Akela, Raksha, Baloo, Bagheera... de manera que els valors que aquestos personatges representen poden ser transmesos amb més facilitat i les xiquetes i xiquets poden aprendre a conviure.

 

Els projectes dels llops s’anomenen caceres i els seus grups seixenes, que s’identifiquen cadascuna amb un color. Els Llops porten una camisa de color groc i poden portar panyoleta una vegada han realitzat la promesa de llops. Aquesta també és una adaptació de la promesa escolta i es basa en la Llei de l’Estol i les màximes de Baloo.

El llop escolta i obeeix al vell llop i fa tot el possible per ser Atent, Alegre i Amic de tots.

Màximes de Baloo:

El llop pensa primer en els altres.

El llop és alegre, net i ordenat.
El llop te els ulls i els oïts ben oberts.

El llop diu sempre la veritat.

El llop respecta i cuida la natura.


Els llops saluden amb els dits índex i el dit del mig estirats, simulant les orelles dels llops, i la resta de dits arrupits. Quan saluden pronuncien la frase “Llobatons farem: El millor!”


Els nostres llops participen en totes les nostres activitats, jugant per tal de divertir-se aprendre i exercitar-se. Des de quasi els principis de l’agrupament els nostres llops porten un tòtem amb un cap de llop tallat en fusta, del qual tradicionalment es penjaven unes cintes commemorant les diferents activitats que es realitzaven, la promesa d’un dels membres o l’acomiadament d’algú d’ells al passar a la secció de tropa.

bottom of page