top of page
pioners1.jpg
IMG_20230810_090029.jpg

La secció de pioners es va crear a França als anys 70 per tal de donar una millor cabuda als adolescents, que aleshores estaven partits entre les seccions de tropa i rutes. Els pioners i les pioneres tenen entre 14 i 16 anys. Els seus projectes s’anomenen empreses i s’organitzen en equips. Els pioners i pioneres porten una camisa de color roig i panyoleta si han realitzat la promesa escolta. Realitzen la salutació escolta.

Les seues activitats comencen a ser diferents a les de les seccions més petites, ja que són ells mateix que les proposen d’acord amb els seus interessos. Els seus projectes comencen a deixar de banda el joc per tal de realitzar activitats que siguen útils més enllà d’ells mateix. A més, les seues activitats estan molt vinculades amb les tècniques tradicionals escoltes, el pionerisme, consistents en realitzar nucs, aprendre a utilitzar ferramentes i realitzar construccions amb elements de la natura.

Els nostres pioners i pioneres han participat activament en molts dels projectes que hem realitzat. Un dels seus projectes que més han treballat ha sigut l’adequació del seu cubil al nostre local, el qual van transformar completament per tal de realitzar millor les seues activitats.
 

bottom of page